Hoppa till innehåll

Sprid lite extra kärlek! Magiskt gott – vaniljhjärtan i långpanna.

Sprid Lite Extra Kärlek! Magiskt Gott – Vaniljhjärtan I Långpanna.

Alla hjärtans dag. Jag vet att många tycker att det bara är en kommersiell dag, men vet ni vad? Jag gillar den ändå. För visst behöver vi en dag där vi stannar upp och faktiskt påminner oss om att visa lite extra omtanke? Inte bara till vår partner, utan till barnen, vännerna, familjen – och kanske viktigast av allt, till oss själva.

Dagen till ära så gjorde vi flätor format till ett hjärta, Livia blev så nöjd med sin frisyr.

Här hemma har vi firat med mys, massor av kramar och såklart något gott att fika på. Barnen och jag har bakat vaniljhjärtan i långpanna – en av de godaste kakor som finns om ni frågar mig. Smakar precis som de klassiska små vaniljhjärtana, men är så mycket enklare att göra. Perfekt när man vill fixa något snabbt men ändå lyxigt.

Och är det något jag verkligen älskar, så är det att samla familjen runt fikabordet. Få sitta ner en stund, ta en kopp kaffe, lyssna på barnens små pratstunder och se dem njuta av något hembakat. Det är så mycket kärlek i de där små stunderna. Det behöver inte vara stort och överdådigt, det är det lilla som gör skillnad.

Så om du vill sprida lite kärlek idag – baka en kaka, ge någon en extra lång kram eller skicka ett litet sms till någon du inte hört av dig till på länge. Det är de små sakerna som betyder mest.

Och om du vill baka något riktigt gott till din älskling (eller till dig själv – för vi måste ju unna oss också!), så kommer receptet här…

Lova mig att ni provar detta! Den smuliga, spröda degen tillsammans med den krämiga fyllningen är helt magisk.

Världens godaste vaniljhjärtan i långpanna

Kakan

  • 500 g smör
  • 10 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver

Fyllning

  • 2,5 dl kesella (vanilj)
  • 5 dl crème fraiche
  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en långpanna, ungefär 30×40 cm, och täck den med bakplåtspapper – för vi vill ju inte att degen ska fastna och skapa kaos.

Blanda ihop alla torra ingredienser till mördegen. Om du har en matberedare, kör på – det går snabbt och enkelt. Har du inte det, dela receptet i två och gör två omgångar istället. Degen är ju ganska generös.

Tryck ut hälften av degen i långpannan – var inte rädd för att ta i lite.

Vispa sedan ihop kesella, crème fraiche, ägg, socker och vaniljsocker – detta blir din krämiga fyllning. Bred ut den över hela degen, tänk på att varje hörn ska få sin del.

Smula nu över resten av mördegen på toppen av fyllningen – var inte rädd för att vara lite generös här också.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter ( jag hade min kaka inne i ugnen ni 40 minuter) – håll koll så att inget bränns! Låt kakan svalna en stund (för det är svårt att vänta, jag vet) och skär sedan upp i härliga rutor.

Och voilà – en drömmig kaka som får alla att le!

Nästa gång vi bakar den här ska vi smaksätta fyllningen med citron.

Hoppas ni får en fin kväll!

Kram / Madeleine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *