Igår kväll var jag gräsänkling och hade så sett fram emot en ostbricka, ja det skrev jag ju förut. Jag har varit orimligt sugen på en ostbricka. Jag försöker ju leva lite mer strikt under veckorna och då ser man extra mycket fram emot helgens bravader med godsaker. Är det något jag är extra svag för så är det ostbrickor. Såååå gott, det är sån lyx för mig.





Jag var alltså ensam, haha….. kändes som jag hade bjudit in ett helt kompani för att äta ostbricka. Kommer få äta ostbricka resten av veckan.





Köpte ju den HÄR OSTBRICKAN, den är gigantiskt stor och jag är förvånad över hur bra pris det var på den, då ingick också knivarna.



Här får ni några av mina favoritostar, CHEDDAR CHAMPAGNE, FRANSK BONDOST, BLACK BOMBER och BRIE DU GRAND PÉRE.

Annat gott jag gillar på ostbrickan: VINDRUVOR, GREKISKA OLIVER, JORDGUBBAR, JÄTTEKAPRIS, CORNICHONS, POMELO, GURK & MOROTSSTAVAR, TRYFFELSALAMI, KEX & BRÖD.

Kan verkligen varmt rekommendera dessa marmelader till ostarna. Hafi ANANAS och St Dalfour MIRABELLE PLOMMON. Passar så bra till krämiga ostar.





TRÄBRICKAN var också perfekt, la lite bakplåtspapper i botten på den bara.
Har värdefulla skötselråd för dina träskärbrädor och serveringsbrickor i trä.
Rengöring: Tvätta skärbrädan med varmt vatten och mild diskmedel. Undvik att blötlägga den i vatten.
Torkning: Torka av skärbrädan direkt efter rengöring med en ren, torr trasa.
Olja: Behandla skärbrädan med matolja (t.ex. mineralolja eller kokosolja) regelbundet för att förhindra att den spricker och för att hålla den i gott skick.
Undvik starka kemikalier: Använd inte starka rengöringsmedel eller diskmaskin, eftersom detta kan skada träet.
Förvaring: Förvara skärbrädan på en torr plats, gärna stående eller liggande så att luft kan cirkulera runt den.
Såhär desinficerar du dem:
Ättika: Spraya eller gnid skärbrädan med ättika. Låt det verka i några minuter innan du torkar av den med en ren trasa. Ättika har antibakteriella egenskaper.
Citronsaft: Pressa citronsaft över skärbrädan eller gnid en halverad citron direkt på ytan. Låt det verka i 5-10 minuter innan du sköljer och torkar av.
Bikarbonat: Strö bikarbonat över skärbrädan och gnid in det med en fuktig trasa eller svamp. Låt det stå i några minuter innan du sköljer av. Bikarbonat är naturligt antibakteriellt och hjälper också till att ta bort lukt.
Salt: Strö grovt salt över skärbrädan och gnid med en halverad citron eller en fuktig trasa. Salt fungerar som ett skurmedel och kan hjälpa till att desinficera.
Tee tree oil: Blanda några droppar tee tree oil i vatten och spraya på skärbrädan. Låt det verka i några minuter innan du torkar av den. Tee tree oil har naturliga antibakteriella och antifungala egenskaper.
Dessa metoder är effektiva och skonsamma för träytor. Kom ihåg att alltid skölja av skärbrädan noggrant efter desinficering och torka den ordentligt. Sköter du dem så kan de hålla i en evighet.