För mig iallfall. Jag åkte ju ner med mina föräldrar så de fick ju med sig ett av sina barn. Med tanke på hur illa jag sovit i början av detta år så behövde jag en helg iväg. Bara få tänka på mig själv och sova i en egen stuga utan uppvak om nätterna. Och så blev det. Tre nätter på landet fick jag! Och tre dagar av god mat, mys och sömn. Dock har jag nog åkt på ytterligare ett virus igen. Hade lätt feber när jag kom hem igår och har känt mig hängig dag.
Jag tror jag har någon slags förbannelse på mig. Jag blir nämligen alltid dålig när Luis ska ut och resa och jag blir själv med barnen. Jag är alltid så taggad på alla roliga saker jag ska hitta på med våra små underbaringar, men vi blir nästan alltid förkylda, sjuka eller magsjuka de dagarna. Nåja, han åkte idag så jag håller alla tummar och tår att vi får några roliga dagar iväg senare i veckan 🙂
För er som inte visste det så ÄLSKAR jag att laga mat, och jag hade inga problem med att fixa och laga de flesta av rätterna vi åt nere på landet. Jag har helt ärligt tänkt att jag måste chilla med maträtterna i veckorna bland. Mina barn vill liksom också ha korv och makaroner och köttbullar med pulvermos ibland. Men jag kan liksom inte hålla mig utan brassar (typ) varenda kväll på något som misomarinerad hel laxsida med hemmagjort hollandaise, eller bowls med halloumi, falafel och hemmagjord rödbetshummus. Jag får OFTA höra – Jag älskar inte den här maten mamma!
Här är iallafall lite av det som lagades



Okej jag erkänner, schnitzeln på bilder har jag inte lagat. Den beställde jag in som lunch på Hamnkrogen i Gränna innan vi åkte hem i Söndags. Jag borde haft på känn att jag skulle bli sjuk då, schnitzel är något jag aldrig annars är sugen på eller beställer ute. Speciellt inte om det också finns fiskrätter på menyn.
Scampi pastan lagade jag däremot. Jag lagar sällan pasta, men är det något jag har lärt mig så är det att det ska vara MYCKET sås! Annars äter liksom pastan upp allt. Denna lagade jag med massor av vitt vin, hummerfond, vitlök, spenat, gullök, ,matlagningsgrädde, tomatpure, färsk chili, salt, peppar och chiliflakes (tror jag fick med allt).
Till lunch på Fredagen så gjorde vi lite småplock att njuta av ute i solen. Jag lagade vegetariska tacos på broccoli och svamp som jag kryddade hett och toppade med mynta och chipotle mayo.
Lördag med skaldjur & Mello final
På lördagen drog jag iväg för att shoppa lite prylar. Bland annat ett nytt skivstångs-set till landet då jag inte har något där, och jag orkar inte släpa med mig det jag har hemma fram och tillbaka jämt.
Sedan blev det lite plock till lunch igen följt av travet, middag beståendes av färsk krabba, räkor, scampi, och vitlöksbröd med aioli, och sedan melodifestivalen.
Vad tycker ni om vinnaren? Blev ju en massa skriverier om andra artisters reaktioner osv.. Själv tillhör jag dem som tycker det var riktigt kul att KAJ tog hem vinsten. Det var ju en riktigt härlig låt! Samtidigt förstår jag de andra ”mer seriösa” artisternas besvikelse eftersom de lagt ner mycket av sin tid och själ i dessa nummer. Men å andra sidan så ger ju också årets resultat en förhoppning till inte lika kända artister att de faktiskt också har en chans i mello, och att det inte bara är de ”självklara” veteranerna som alltid vinner, vilket jag kan tycka är rätt tråkigt.
Sen är ju detta heller inte någon trend. Det har nu hänt ETT ÅR att vi skickar ett roligt bidrag istället för ett seriöst. Så kan tycka att kommentarer som att ”då är detta ingen tävling för mig” och ”jag kommer nog inte att vara med igen” är lite överdrivet.
Låten passade dessutom temat för min helg alldeles utmärkt. För är det något jag älskar att göra när jag är på vårt landställe så är det att bada bastu!


Nu hoppas jag på att känna mig 100% frisk snart igen så jag kan återgå till min löpning och gymmet!