
Jag är ensam med barnen denna vecka och valde att låta dem vara hemma från förskolan idag (Fredag). Därför kände jag att helgen började lite smått redan igår kväll och valde därför att äta middag ensam i lugn och ro efter att barnen lagt sig.
Eftersom det ibland kan ta tid för barnen att somna så ville jag röra ihop något snabbt & enkelt, men gott. Sen så var jag väldigt sugen på något spicy och vegetariskt.
Jag gillar dessutom att kika igenom kylskåp, frys och skafferi för att se vad som finns hemma, och sedan planera måltider utifrån det.
Till kikärtscurryn använde jag:
- Ett paket kikärtor
- En förpackning kokosmjölk från kung markatta
- En hel mindre gullök
- 4 vitlökskyftor
- 1/2 grönsaksbuljong
- Färsk chili
- Röd paprika
- Halloumi
- Hot madras curry från TRS Asia’s finest foods
- Salt & peppar
- Rapsolja till stekning
Jag börjar med att finhacka gullök & vitlök för att sedan fräsa på medelvärme i en stekpanna med en skvätt rapsolja.
När jag tycker att löken fått fin färg så häller jag i en liten skvätt vatten och buljongen och låter det koka ihop.
Sedan häller jag i kokosmjölken, salt & peppar och kryddar i lite av curry blandningen. Jag måttade inte kryddan här, utan smakade av samtidigt som jag lagade rätten.
Jag sköljde sedan av kikärtorna och hällde ner i blandningen och kokade upp, samtidigt som jag stekte halloumin på sidan om.
Jag serverade sedan curryn i en djup tallrik där jag toppade rätten med den stekta halloumin och färsk hackad chili och röd paprika. Till maten så tyckte jag att en iskall lättöl passade perfekt. Tycker att kombinationen av kryddstark mat och en riktigt kall öl är väldigt god!