Hoppa till innehåll

Cowboysoppa

Cowboysoppa

Cowboysoppa är en mustig, smakrik soppa med köttfärs, potatis, grönsaker och kryddor.
Enkel att göra, perfekt som vardagsmiddag och kommer uppskattas av hela familjen! Den är dessutom superbra att göra till många.

God kväll och hoppas ni har en fin lillördag!
Vi ska precis sätta igång med maten, det blir Mina Godaste Pannbiffar. YUMMIE!
Men nu ska ni få ett riktigt smarrigt recept som slukades med hull o hår av tonåringarna/21 åringen, nämöogen som ni redan förstått: Cowboysoppa!

Som vanligt så är det hackandes av grönsaker som tar tid och det kan man förbereda så klart.
Soppan i sig går snabbt att tillaga.
Jag serverade vitlöksbröd till och en klick creme fraiche.

LJUVLIGT gott och en perfekt matlåda sedan =)

Här kommer receptet!


Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Cowboysoppa – Mustigt och enkelt recept


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

500 g nötfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 stora potatisar, tärnade
1 röd paprika, tärnad
1 grön paprika, tärnad
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
½ tsk chiliflakes (valfritt för hetta)
1 tsk torkad oregano
salt, peppar
1 burk (400 g) finkrossade tomater
35 dl vatten
2 dl passerade tomater
2 buljongtärningar eller 3 msk kalvfond
1 dl majskorn
1 burk (400 g) kidneybönor, avsköljda (jag tog även i lite vita stora bönor)
2 dl creme fraiche, färsk oregano / bladpersilja
2 msk smör eller olja till stekning


Instruktioner

Hetta upp smör eller olja i en stor gryta och fräs lök och vitlök tills de är mjuka. Tillsätt nötfärsen och bryn den tills den fått färg. Rör ner tomatpuré, paprikapulver, spiskummin, oregano och chiliflakes. Låt fräsa i någon minut för att få fram smakerna. Häll i krossade tomater, passerade tomater, vatten, kalvfond och Worcestershiresås. Tillsätt morötter, potatis och paprika. Låt sjuda under lock i ca 20 minuter tills grönsakerna börjar mjukna. Rör ner bönor och majs, låt sjuda i ytterligare 5–10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan direkt  med ett gott bröd och  en klick crème fraîche på toppen.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *