Påsken är på ingång, och med den kommer suget efter allt det där goda. Jag pratar om småplocket, förrätterna och de där rätterna som gör att man vill slicka tallriken (och fingrarna). Det där lilla lyxiga, goda och vackra som kickar igång hela påskfirandet.
Jag har samlat mina favoriter från bloggen – sånt som jag själv gärna skulle duka upp till en påskbuffé. Allt från små snittar till lyxiga röror och tilltugg som passar till bubbliga drycker. Scrolla, spara, laga och njut – här kommer 20 riktiga pärlor till förrätter och småplock:
Västerbottensostar & småpajer – den där sältan man längtar efter

• Västerbottensmuffins med skagenröra
Små salta muffins med fluffig röra på toppen – rena lyckopillret i muffinsform!

• Västerbottenkrustader med skagen och provensalska potatisar
Knaprigt, krämigt och bara SÅ rätt till påsk – plus extra bonus med de där potatisarna…

• Lyxiga Västerbottenpajen med västkusttopping
Den här är alltid först att ta slut – paj, räkor och rom i en perfekt liten tugga.

• Matig Västerbottenpannacotta med löjrom
Lite lyx i glas – och ett oväntat inslag på buffén som ALLA pratar om.

• Vitlöksbröd med Västerbottensost
Krispigt, ostigt, perfekt till fördrinken – eller till vad som helst egentligen.

• Fattiga riddare med Västerbottenost
Som en liten toast i ny kostym – annorlunda och underbart gott!

• Lyxiga västerbottenstortillas
Helt ljuvligt goda lyxiga tortillas som smakar alldeles fenomenalt till ett glas bubbel.
Räkdrömmar & skagenlyx

Den här skagentårtan är som ett konstverk på fat – perfekt mittpunkt på påskbordet.

Så vackra att man knappt vill äta dem – men tro mig, man vill. Och man gör det.

Mitt orginal – röran som får folk att fråga om receptet. Varje gång.

Så läckert, så enkelt – och så perfekt till ett glas bubbel.

Krispigt, syrligt och fräscht – en smakexplosion på små tortillabröd.

En liten påskflört med Mexico – hetta, syra och räkor i ljuv förening.
Lax, hummersoppa & annat lyxigt

Den här dippen är ren och skär lyx. Perfekt till små crostinis eller kex.

Pepparrot möter rökt lax – en klassiker med sting!

Små mumsbitar med ost och räkor, perfekta till mingel och påskbubbel.

Krämig, smakrik och riktigt showstopper-mat – som första rätt till påskmiddagen.

• Våffelsnittar med olika topping
Små våffelbitar med olika pålägg – perfekt att förbereda och variera.

• Asiatisk råbiff till tilltugg
Lite oväntat kanske – men den här lilla råbiffen är helt galet god som tilltugg.
Så, där har du det – 20 förrätter och småplock som kommer få dina påskgäster att sucka lyckligt redan innan huvudrätten! Lova att spara, dela, laga och njuta – och glöm inte bubblet till!
Glad Påsk från mitt kök till ditt!