Här ska ni få en smarrig kycklinggryta som passar perfekt till höstens middagar!
Det går bra att byta ut kycklingen mot fläskfilé eller tex lövbiff eller varför inte högrev?
Smakrik och med vackra färger, tycker ni inte?
Jag pimpade upp blomkålsriset med saffran, det ger både vacker färg och smak – ni måste prova!
Kycklinggrytan är mustig med rostad paprika och jamon serranoskinka. En härlig spansk rätt !
HÄR kommer receptet på kycklinggrytan!

Spansk kycklinggryta med saffransblomkålsris
Ingredienser
800 g kycklinglårfilé, strimlade
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk salt
1 tsk finmald svartpeppar
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
100 g jamon serranoskinka
1 tsk timjan
1 dl rött vin
2 dl vatten
1,5 msk konc. kycklingfond
400 g krossade tomater
2 st röda paprikor
färsk persilja
smör att steka i
Saffransris
500 g blomkål
salt, peppar
1 g saffran
Instruktioner
Blanda rökt paprikapulver, salt och peppar i en skål. Lägg ner kycklinglårfiléerna, rör runt och låt ligga medan du förbereder grönsakerna.
Finhacka lök, vitlök och jamon serranoskinka. Strimla paprikorna.
Hetta upp smör i en stekpanna med hög kant och stek kycklingen runt om tills den fått fin färg.
Ta upp och lägg åt sidan så länge.
Lägg ner lök, paprika och skinka i stekpannan och fräs några minuter tills löken är genomskinlig.
Blanda ner vitlöken och timjan.
Häll på rödvinet och låt allt puttra tills hälften av vinet kokat bort.
Blanda i vatten, fond, tomatkross och kycklinglårfiléerna.
Koka upp och låt puttra ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Blomkålsris:
Ansa och riv blomkålen grovt på ett rivjärn. Koka mjukt i saltat vatten, några minuter räcker. Häll i durkslag och låt sedan ånga av på låg värme i kastrull. Blanda med saffran.
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer HÄR)