Hej Hej!
Är ni som jag? Den här tiden om året så går grillen och Muurikkan varm!
Enkel mat så här års är min melodi!
Den här salladen är så rackarns god!
Äter ni inte potatis så är tipset att tärna zucchini som i den här falska potatissalladen.
Receptet är från Ica.
Såååå fräsch och god!
Om man använder zucchini istället då tärnar man dem och fräser mjuka i lite smör (och skippar momentet med potatis i ugnen med andra ord)
Här kommer receptet!
Har du testat receptet? Berätta i kommentarsfältet vad du tyckte!

Potatis- eller Zucchinisallad med senapsfrön och bacon
- Portioner: 4
Ingredienser
1 kg färsk potatis eller zucchini
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
1 paket bacon (à 140 g)
2 msk gula senapsfrön
4 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk torkad rosmarin
1 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1/2 dl finhackad persilja
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2 rödlök
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C.
Om zucchini används istället:
Skala och tärna zucchinin i 1 cm tjocka tärningar.
Fräs tärningarna i 1 msk olja utan att de får någon färg, salta och peppra lite. Det räcker med 3-4 minuter så att de blir lite mjuka. Ställ åt sidan så att de får kallna.
Strimla baconet och stek det krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.
Hetta upp resten av oljan på medelvärme i en stekpanna. Lägg i senapsfröna, täck med lock och låt fräsa tills fröna börjar poppa. Tillsätt hälften av äppelcidervinägern. Låt koka 1-2 minuter.
Blanda resten av äppelcidervinägern med rosmarinen, majonnäsen, dijonsenapen och nästan all persilja. Halvera körsbärstomaterna. Skala och hacka rödlöken.
Blanda potatisen eller zucchinin med nästan all baconet, senapsfräset, dressingen, tomaterna och rödlöken. Garnera med resten av baconet och persiljan.
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer HÄR)