Valborgsmässoafton alltså – vilken magisk kväll det blev! Vi dukade upp för middag hemma med grillen igång och hjärtat fullt av vårkänslor. Du vet, när solen, även fast vi inte hade en så varm dag, ändå värmer lite och man känner att sommaren är runt hörnet. Jag svängde ihop en fräsch grillsallad som blev så otroligt god att jag bara måste dela med mig av receptet till er. Det här är det perfekta tillbehöret till allt grillat – fräscht, krämigt och med lite sting.



Tallrikar HÄR (kampanj just nu, riktigt rustika och rejäla) // Underlägg HÄR // Glas HÄR (stora på hela 63 cl – älskar dricka ur dessa).
Vi åt gott grillat, kyckling, kött, majs, sparris och så gjorde jag klyftpotatis och den här goda grillsalladen du ska få tips på.
Och du, vill du ha fler recept som passar till grillen? Missa inte min ruccolaröra – så enkel och så god!



Grillsallad med kapris och krämig dressing
Ingredienser:
1/2 huvud isbergssallad (ca 3–4 dl i mindre bitar)
1 knippe rädisor
100 g små kapris
1 dl crème fraiche (valfri fetthalt)
1/2 dl sweet chilisås
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk paprikapulver
1 krm chilipulver
1 msk honung eller lönnsirap
Smaka av med Salt och peppar
Gör såhär:
1) Skär salladen i mindre bitar, dela rädisorna och lägg allt i en salladsskål.
2) Blanda ihop crème fraiche, sweet chilisås, kryddor och honung. Häll över dressingen, blanda och njut!
Tips: Skiva gärna ner lite rödlök – det blir pricken över i:et.
Den här salladen är klockren tillsammans med min grillade smokey honungskyckling – en marinad du inte vill missa!

Så gör d den Vegansk variant / Mjölkfri:
• Byt ut crème fraiche mot växtbaserad variant (t.ex. havre, soja eller kokos).
• Använd lönnsirap eller agavesirap istället för honung.
Så gör du den Diabetesvänlig:
• Byt sweet chilisås mot en osötad tomatbaserad sås eller blanda 1 tsk tomatpuré + 1/2 msk lönnsirap eller fibersirap (<klicka för produkt, för lägre blodsockerpåverkan).
• Använd växtbaserad crème fraiche utan tillsatt socker. Addera gärna lite extra fibrer med strimlad grönkål eller riven morot i salladen.
Grillmiddag som andas vår och värme
Efter middagen åkte vi ut med mamma och pappa till Klubbholmen för att se solnedgången. Vi har så mycket minnen från Klubbholmen, jag är typ uppvuxen där. Mamma & pappa har umgåtts massor med vänner därute och vi barn har sprungit runt och lekt. Det var så vackert och rofyllt. En sån stund man bara sparar i hjärtat, jag sa till Tony när vi gick därifrån. ”den här kvällen sparar jag i minnesbanken”. Naturen, mamma & pappa tillsammans, doften av eld, skratt, god middag, stilla vatten och solnedgång – det är något alldeles speciellt med Valborg.











Alldeles varm i hjärtat fortfarande av att titta på bilderna från igår. Så mysig, lugn och härlig kväll vi fick.
Röror som lyfter hela grillmiddagen
Sugen på att fylla grillbordet med ännu fler goda grejer? Du vet ju att jag älskar röror också – det gör maten så komplett och festlig! Kolla in dessa recept:
Grekisk pastasallad & kyckling med tzatziki
Coleslaw – ett måste till grillat
Avokadoröran – alltid en succé!
Fetaostkrämen med spetskål & brynt smör – alltså… WOW.
Mina bästa kökstips just nu – KitchenDays hos KitchenTime
Just nu pågår KitchenDays hos KitchenTime med upp till 50 % rabatt, och jag måste tipsa om mina egna favoriter som jag använder varje dag:

Knivset från Global – bästa jag någonsin haft!

Min älsklingsstekpanna – perfekt till allt!

Favorittången i köket – kan inte leva utan den.
Här hittar du hela kampanjen – massor av fina grejer!

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Hoppas du haft en underbar Valborg! Spara gärna receptet till sommarens grillkvällar – det kommer garanterat bli en favorit.
Kram och sol från mig,
/ Nina