Hoppa till innehåll

Snabbt glutenfritt bröd i airfryer – med kryddor som smakar bageri!

Snabbt glutenfritt bröd i airfryer – med kryddor som smakar bageri!

Alltså HUR gott blev det här brödet? Och hur snabbt gick det inte?!

Jag slängde ihop det här naturligt glutenfria brödet utan jäst i min airfryer på nolltid – och resultatet blev så saftigt, smakrikt och alldeles perfekt.

Det här är ett bröd du rör ihop på några minuter. Inget jästande, inget krångel. Bara rör, forma och kör i airfryern. Och bäst av allt? Jag lyfte smaken med mina älskade kryddor – du vet den där lite hemliga bageritouchen som får folk att säga: “Vad ÄR det i det här brödet?!”

Gillar du goda enkla glutenfria recept så får du bara inte missa mina supergoda glutenfria scones, magiskt goda!

Snabb glutenfri bröddröm (ca 4 små eller 1 litet bröd)

• 4 dl glutenfria havregryn (mixade till mjöl)

• 2 tsk bakpulver

• 1/2 tsk salt

• 2 msk fiberhusk (<klicka)

• 2 dl naturell yoghurt (vanlig eller växtbaserad)

• 1 msk avokadoolja (funkar med annan olja också)

Magiska kryddblandningen (mortlad):

• 1 krm anis

• 1/2 tsk kardemummakärnor

• 2 krm fänkålsfrön

• 1/2 krm kummin

Valfritt:

2 msk honung (om du vill ha en hint av sötma – sååå gott!)

Så här gör du – i airfryer:

1. Mixa havregrynen till mjöl om du inte har färdigt.

2. Blanda ihop alla torra ingredienser + kryddorna (mortla dem först – det gör hela skillnaden!).

3. Rör ner yoghurt, olja och ev. honung till en kladdig men formbar deg. Låt stå i 5–10 min så fiberhusken får svälla.

4. Forma till ett litet runt tillplattat bröd (ca 3-4 cm tjockt) eller 4 små bullar.

5. Grädda i airfryer på 180°C i ca 15–20 min (kortare tid för mindre frallor). Stick gärna in en termometer – brödet är klart vid 96–98°C i mitten.

Låt svalna något, sen är det bara att skiva upp, bre på det du tycker om och använda de pålägg du gillar och sen NJUTA.

Ugnsbakning av glutenfritt havrebröd:

1. Sätt ugnen på 200°C (över- och undervärme).

2. Följ receptet som vanligt – blanda ingredienser, låt svälla 5–10 min.

3. Forma till ett litet runt bröd som är ca 3-4 cm tjockt eller klicka ut 4 små bullar/frallor på bakplåtspapper.

4. Lägg på en plåt eller i en liten form. Grädda i mitten av ugnen ca 25–30 min (eller tills innertemperaturen är 96–98°C). Låt svalna under handduk så det håller sig mjukt.

Bra produkter till detta recept:

Mortel (<klicka) – den här morteln har jag och jag älskar den. Har den står framme i köket för den är så fin dessutom.

Termometer (<klicka) – denna har jag, superenkel att hantera och tar ingen plats. Ligger vid sidan av bestickslådan.

Denna airfryer är på kampanj och finns HÄR.

Denna airfryer är också på kampanj och finns HÄR.

• Airfryer – idag har jag en Philips XXL, dock har den gått i golvet vilket gjorde att själva behållaren man drar ut blev skadad så den är lite svår att dra ut och sätta in. Så det börjar bli hög tid för en ny. Jag har kikat på dessa 2 här ovan, eller faktiskt fler hos Ninja för dom verkar vara såååå bra och så är dom snygga med! Kolla alla HÄR. Flera är på kampanj!

Bakplåtspappershållare till airfryer (<klicka) – så smidiga, använder massor!

Så gör du brödet mer diabetesvänligt:

• Använd havremjöl från fullkornshavre (glutenfritt), gärna med låg GI.

• Uteslut honung (eller ersätt med lite stevia/erytritol om du vill ha sötma).

• Behåll kryddorna! Fänkål, anis och kummin kan faktiskt hjälpa matsmältningen och ge balans.

Fiberhusk är perfekt – det sänker GI och gör brödet snällare mot blodsockret.

• Servera med protein eller fett – t.ex. ägg, hummus eller avokado för jämnare blodsocker.

Fler glutenfria brödrecept du kommer ÄLSKA:

Glutenfritt morotsbröd i långpanna

Glutenfritt bröd i långpanna

Bovetebröd – naturligt glutenfritt

Restaurangbröd hemma – mörkt kryddbröd utan jäst

Glutenfria tekakor

Följ mig för fler recept, tips och härligt snack:

Instagram

Facebook

TikTok

YouTube – häng med mig i köket!

Kram Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *