Hoppa till innehåll

Nytt recept: Schweizernötkladdkaka

Nytt Recept: Schweizernötkladdkaka

Baka snabbt och enkelt denna lyxiga kladdkaka toppad med schweizernötchoklad och servera som dessert eller lyxigt fika. Så otroligt god och så liten arbetsinsats – med andra ord ett perfekt recept! Kakan är dessutom glutenfri.

schweizernötkladdkaka
En bit schweizernötkladdkaka serverad med vispad grädde.

Tid: ca 30 minuter + minst en timme att svalna och stelna

Mängd: 10 bitar

Ingredienser:

Servering:

Glutenfritt

Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 18 minuter med över- och undervärme

Kategorier

Näringsvärden

Näringsvärde per bit (78 g): 370 kcal, 25 g kolhydrater, 27 g fett, 6 g protein

Variationstips

Ta hasselnötsmjöl istället för mandelmjöl.

Hållbarhet och förvaring

I kylskåp håller den sig minst 2 veckor. Kan även frysas och håller sig då minst 3 månader.

Recept och foto: Susanne Jarl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *