Det slår aldrig fel;
Ur vinterdvalan vi kliver och därmed väcks också ett sug efter fräschare, lättare middagar igen.
Idag doftar det till och med vår här i norr, trots att det bara är andra halvan av mars. Solen värmer så gott och fåglarna sjunger. En tidig vår i år, sannerligen. Och ju varmare det blir, desto större blir peppen för ljumna sallader..
Triss i matiga salladstips kommer här!

Tonfisksallad
Fräs två paket kinamix och lägg på ett stort fat
Hacka gurka, tomater, röd paprika och en fräsch krisspallad och strössla över
Tillsätt två burkar tonfisk i olja samt ett par paket hackade crabsticks.
Blanda ihop alltsammans, salta, peppra och toppa med några kvartade kokta ägg
Servera till en kall dressing av creme fraishe, chilisås, salt och peppar.
Smörstekta sparris (frysta eller färska, båda går fint) är iiinte tråkigt att ha till, snarare himmelskt gott.
En citronklyfta att pressa över din tallrik också utsökt!
Vaaarför inte äta salladen ihop med en bit surdegsbröd.. ja varför inte, surdegsbröd passar till allt!

LJUMMEN MATVETESALLAD –
Receptet finner du HÄR.

Barnens favorit!
Missa inte detta recept, på både sallad och ljuv röra till, HÄR!
…
Det sistnämnda blir det nog till middag här idag. Som sagt, barnens favorit!
Önskar er alla en härlig mars-helg, här i norr utlovas sol och det känns mer än gott. Hoppas att ni alla får se solen i helgen!