Hoppa till innehåll

Vad är syftet med och fokuset på den här bilden?

Vad är syftet med och fokuset på den här bilden?
Bildkälla: Stella Pictures

Och innan något sätter macha-latten i halsen så ber jag om att få påminna om ett par enkla saker. 
Det här handlar varken om att ”smala kroppar inte får synas” eller om att hylla övervikt eller liknande. Och det är inte ett personangrepp på Bianca Ingrosso – för bakom varje reklambild för Avora som pumpats ut sitter ett helt team som planerat, godkänt och iscensatt exakt vad du ser. På Linkedin finnas bland annat en person som tidigare arbetat med Avoras marketing och som nu är VD på företaget.
Så with no further ado, så är ni ett helt gäng som skickat den här specifika bilden till mig.
Bilden kommer från ett reklaminlägg för det klädmärke som Bianca Ingrosso startade med bland annat Vanessa Lindblad, som enligt hennes Instagramkonto är med när bilderna tas, alla fall om man ska tro den här smygreklamsbilden. Om så är fallet så riktas den här kritiken även mot henne och mot alla andra på företaget som glatt klappar händer innan den här typen av bild publiceras.
Bilden är nummer 10 i det här inlägget. 

Bildkälla: Bianca Ingrosso Instagram

Så låt oss titta på vad som egentligen marknadsförs här:
Vad är fokuset i den och vad är syftet med att lägga ut en sådan här bild? Vill man få kunderna att tro att om de bara köper den här kavajen för 2 800 kr så kommer de också få samma getingmidja som Bianca visar upp här för sina 1,4 miljoner följare? I inlägget går även att läsa att det just nu är rea på plaggen och man ska göra en litet svandyk in på Avoras hemsidan för att shoppa, unna sig, fynda, köpa och konsumera mera. (mina formuleringar)
Och glöm för all del inte illusionen som säljs här, för rätt dyra pengar.
I augusti 2024 skrev jag om hur kunder efterlyste fler kroppstyper än bara Bianca Ingrosso i Avoras marknadsföring. Och ja – den kritiken verkar ha nått fram, men det ursäktar inte den här typen av bilder, som når en långt större publik än vad Avora någonsin hade lyckats med på egen hand – utan Biancas namn, personliga varumärke och konto som draghjälp.

Biancas Instagram är företagets största reklampelare som riktar sig i huvudsak till unga kvinnor, och så länge det publiceras bilder som denna, där kroppen är det främsta säljargumentet – så kommer jag fortsätta att kritisera det.
Inte för att Bianca är smal. Utan för att hennes kropp i märkliga vinklar används som reklampelare, snarare än plagget.

Det är skillnad på att visa upp kläder, mode och trender och att sälja skeva ideal.
Avora gör det sistnämnda – och det är ett problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *