Hoppa till innehåll

Chevrésallad med kyckling, rostade rödbetor & honungsvinägrett

Chevrésallad med kyckling, rostade rödbetor & honungsvinägrett

Vintips i samarbete med Uncorked Wines

Hej på er!

Den här tiden som är nu, så enkelt att äta bra tycker jag!
Antingen kött, fågel, fisk på grillen med en god sås och goda grönsaker eller en fräsch sallad.

Letar du efter en fräsch, smakrik och vacker rätt som passar lika bra till lunch som middag?
Den här chevrésalladen är en winner då – med ugnsrostade rödbetor, saftig kyckling, krämig getost och en ljuvlig honungsvinägrett.
Vintips: Servera med ett glas krispigt Sauvignon Blanc, som Casali Roncali från Friuli.
En Sauvignon Blanc som blivit utsedd till Italiens tredje bästa vita vin av vingurun Luca Maroni. Kommer från ett litet kooperativ i Friuli Venezia i norra Italien. Intensiv och aromatisk doft av citrus, grapefrukt passion och fläder med toner av salvia och en fin mineralitet.

SÅ nöjda med vår vinkyl! Ska göra ett inlägg om den snarast.

Det går självklart bra att skippa kycklingen ifall man vill hålla den här rätten vegetrisk.
Men som en mättande middag eller rejäl lunch så är det mycket gott med saftigt tillagad kyckling i.

En nypa mynta i vinägretten och rostade nötter ger extra fräschör och crunch.
I LOVE den här salladen och tycker att ni ska prova! Vinet var magiskt till – passade som handsken tyckte vi alla fyra.

Här kommer receptet till er!


Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chevrésallad med kyckling, rostade rödbetor & honungsvinägrett


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Sallad:
4 kycklingfiléer, grillade eller ugnsbakade *
56 rödbetor
340 g chèvre
1 stor påse blandad sallad (ca 150 g)
1,5 dl rostade valnötter eller hasselnötter
Färsk mynta, till garnering
Olivolja
1/2 citron, skalet
Flingsalt och svartpeppar

Mynta-honungsvinägrett:
2 msk honung
3 msk vit balsamvinäger
6 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
Finrivet citronskal (½ citron)
12 msk finhackad färsk mynta
Salt och peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja, salta lätt och strö över citronskal. Rosta i ugnen 30–35 minuter tills de är mjuka och lätt karamelliserade.
Tillaga kycklingen enligt notering nedan eller på det sätt som föredras (tex grilla)
Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de doftar gott och får lite färg. Låt svalna.
Skiva chevren i skivor, stek hastigt i lite olja på båda sidor.
Vispa ihop vinägretten: honung, vinäger, senap, olivolja, citronskal och finhackad mynta. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ut sallad på ett stort fat eller i portionsskålar. Fördela rödbetor, kyckling, smulad chèvre och nötter. Ringla över vinägretten och toppa med extra myntablad.

Notering

* Marinad till kycklingen:
1/2 dl olivolja
2 msk ljus soja
2 msk äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger
1/2 msk honung
salt, peppar, timjan

Tillaga kycklingen ca 20-25 minuter i 200 gr.
Ta ut vid en innertemperatur på ca 66 grader, låt vila i 10 minuter innan den skärs upp.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

Annons för TrendRehab


Min kod 56KILO ger JUST NU hela 26% rabatt på nästan ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer HÄR)

TrendRehab

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *