Hoppa till innehåll

Nytt recept: Blåbärsmarängkaka

Nytt Recept: Blåbärsmarängkaka

En god lyxig kaka som består av en saftig och mjuk sockerkaksbotten med smak av kardemumma och vanilj, fylld med blåbär och toppad med ett härligt marängtäcke.

blåbärsmarängkaka
En bit blåbärsmarängkaka.

Tid: ca 1 timme och 15 minuter

Mängd: 12 bitar

Ingredienser:

Kaka:

Fyllning:

Maräng:

Laktosfritt – Smör innehåller extremt lite laktos så de flesta tål det men annars kan man ersätta med laktosfritt smör/margarin.

Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme
  • 175 °C i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme

Kategorier

Näringsvärden

Näringsvärde per bit (75 g): 211 kcal, 36 g kolhydrater, 6 g fett, 4 g protein

Serveringstips

Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

Hållbarhet och förvaring

Håller sig minst 4 dagar i rumstemperatur och minst 2 veckor i kylskåp. Kan även frysas och håller sig då minst 3 månader.

Recept och foto: Susanne Jarl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *