Hoppa till innehåll

Recepttips: Enkel glasstårta

Recepttips: Enkel Glasstårta

Underbart god glasstårta som inte blir hård eller isig och som går snabbt att göra tack vare endast 3 ingredienser. Smeten behöver inte röras om under infrysning och någon glassmaskin behövs inte heller. Superenkel och supergod! Den här glasstårtan är min familjs nya favorittårta och barnen vill ha den till varje födelsedag. Den går också bra och enkelt att variera med olika smaksättningar och garneringar.

enkel glasstårta
Enkel glasstårta med endast 3 ingredienser som blir supergod.

Tid: 15 minuters jobb + 6 timmar i frysen

Mängd: ca 6-8 portioner (räkna med ca 1 dl vispgrädde per portion)

Ingredienser:

Glutenfritt

Vegetariskt

Utrustning:

Kategorier

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (164 g): 617 kcal, 42 g kolhydrater, 47 g fett, 8 g protein, 0 g fibrer

Variationstips

Glasstårtan är enkel att variera. Chokladen kan uteslutas eller ersättas. Man kan blanda i det mesta som man gillar t.ex. marshmallows, hackad mandel, kolasås, godis valfri sort hackad i småbitar, sylt, vissa sorters söta och frasiga frukostflingor.

Planeringstips

Eftersom tårtan förvaras i frysen kan den förberedas flera månader i förväg om man så vill.

Hållbarhet och förvaring

Glasstårtan kan förvaras i frysen i minst 3 månader.

Skrivet av Lukas

Hej! Kul enkelt recept, om man vill ha god chokladsmak i tror du det skulle bli bra?

Kakao och fint hackad choklad eller chokladknappar i låter gott tycker jag. Ungefär hur mycket kakao skulle du gissa?

Tack! Mvh.

Skrivet av Anneli

Kanongod och mättande. Lätt att göra och förbereda dagen innan! Serverade den som efterrätt med inlagda persikor till.

Svar till Fanny Skrivet av Susanne

Det beror hur mycket grädde man tar och hur stora bitar man tar. Tar man 8 dl vispgrädde så räcker den till 8 rejäla bitar som verkligen mättar gästerna skulle jag säga. 😉 Tar man lite mindre bitar räcker den till fler, inga problem att få ut 12 bitar som känns mer lagom stora. Särskilt om man äter mer saker samtidigt så är väl 12 bitar eller kanske fler mer rimligt. 🙂

Skrivet av Fanny

Hej, hur många bitar fick du ut av den du gjorde ungefär? 🙂

Svar till Elina Skrivet av Susanne

Vad kul att du tyckte om receptet! 🙂 Det man får tänka på med bär är att de kan bli lite isiga eftersom de innehåller mycket vatten så jag skulle undvika stora bitar av bär. Men annars blir ju smaken jättegod med bär!

Recept och foto: Susanne Jarl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *